Stavovi mladih o volontiranju na području Makarske i Makarskog primorja

Savjetovalište Lanterna i Lokalni volonterski centar Lanterna proveli su istraživanje na temu:

 „Stavovi mladih o volontiranju na području Makarske i Makarskog primorja“

Istraživanje je provedeno s ciljem ispitivanja stavova o volontiranju te izvorima informiranja i načinima motiviranja u svrhu poticanja većeg volonterskog angažmana kod mladih osoba.

Rezultati ukazuju na generalno pozitivan stav mladih prema volontiranju, ali i na potreban veći angažman oko pronalaženja novih načina informiranja mladih vezano za volonterske aktivnosti.

Što se motiviranja tiče mladi ukazuju na veću potrebu educiranja javnosti o dobrobitima volontiranja i volonterskim angažmanima, ali i bolju regulaciju benefita koje bi mlade privuklo na učestalije volontiranje. Kroz kvalitetnije volonterske programe omogućiti mladima stjecanje volonterskog iskustva i lakše nošenje sa svakodnevnim obavezama.

Ovo istraživanje nam je dalo vrijedne informacije u kojem smjeru se Volonterski centar treba razvijati i kakvu pomoć i podršku pružiti organizacijama koje uključuju volontere u svoj rad kako bismo podigli razinu  i kvalitetu volontiranja.

Istraživanje je provedeno u sklopu projekta Razvijaj se, volontiraj! podržanog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Cijeli rad od prikupljanja podataka, obrade i analize te sastavljanja rada odrađen je volonterski. Ovim putem zahvaljujemo volonterki Luciji Batinović na uloženom vremenu, znanju i trudu.

Link na pdf

Savjetovalište Lanterna

Trg Tina Ujevića 5/3
Makarska

tel: 021 616 992
mail: savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr 
web: www.savjetovaliste-lanterna.hr

 

Gdje smo na karti

Ova stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.