SHAREBOX

Lanterna je uz podršku Grada Makarske pokrenula projekt #shareboxmakarska, a želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend i na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. Želimo naglasiti koliko je gomilanje odjeće i drugih predmeta nepotrebno i osvijestiti zaokret prema prenamijeni i recikliranju.
Cilj ovog jedinstvenog projekta je poticanje cirkularne ekonomije, savjesne kupnje, reciklaže i minimiziranju otpada. Naglasak se stavlja na kućanstva koja žele aktivno uključiti i približiti im odgovornost prema očuvanju okoliša i brige o ekologiji i reciklaži. Ovaj projekt je spoj odgovornosti, edukacije, zabave i humanitarnog rada. Ukoliko želite sudjelovati kao volonter u ovom projektu javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Svako kućanstvo ima priliku uzeti svoju #shareboxmakarska kutiju, napuniti je lijepim stvarima koje više ne trebaju i njome razveseliti nekog drugog. Nakon 30 dana Udruga sakuplja kutije, selektira stvari i organizira božićni buvljak. Sredstava prikupljena prodajom na božićnom buvljaku donirati će onima kojima je pomoć potrebna. U #shareboxmakarska kutiju spremite stvari koje vam više ne služe, a u dobrom su stanju, kao što su igračke, odjeća, mali kućanski aparati, dekoracije, kozmetika itd…
U projektu nas je podržala i tvrtka Modepack, kroz donaciju eko kutija. Modepack je međunarodna tvrtka koja nudi cjelovita i održiva rješenja za eCommerce, kurirsku i sigurnosnu ambalažu od biorazgradivog materijala. Dijele zajednički entuzijazam i interes za održivi razvoj i ekologiju pa tako tvrtka u svojoj poslovnoj zgradi ima sobu naziva  “Sharing is caring”. Na zanimljiv i sistematičan način ta soba omogućava svojim zaposlenicima razmjenu robe, igračaka i ostalog kako bi dobile priliku za novi život.

Savjetovalište Lanterna

Trg Tina Ujevića 5/3
Makarska

tel: 021 616 992
mail: savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr 
web: www.savjetovaliste-lanterna.hr

 

Gdje smo na karti

Ova stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.